Har du problem med silverfiskar hemma?

Ett par medlemmar i föreningen har kontaktat styrelsen och sagt att de har problem med en stor mängd silverfiskar i deras lägenheter. Då styrelsens försäkring täcker bekämpning av skadedjur vill föreningen undersöka hur många det är som har detta problem innan man beslutar om lämpligast åtgärder.

Silverfiskar blir allt vanligare i relativt nybyggda hus. En av orsakerna till detta är att när hus byggs idag låter man inte grunden torka ordentligt innan byggarbetet fortsätter och avslutas. Fukten lockar då till sig silverfiskarna och ger dem ett behagligt klimat att bo i. Har man ett fåtal silverfiskar som dyker upp då och då är det inget att oroa sig för. Städar man ofta och undviker att ha kläder och annat på golvet kan man få bukt med problemet. Men har man ofta silverfiskar i större antal i bostaden kan större åtgärder behövas. Styrelsen vill därför att boende som har problem med silverfiskar kontaktar styrelsen via mejl (info@brfdisponentparken2.se) och svarar på följande frågor:

  • Hur ofta är det du stöter på silverfiskar i hemmet?
  • Vart i hemmet finns silverfiskarna?
  • Ungefär hur stort antal silverfiskar upptäcker du i hemmet på en månad?

Efter styrelsen har fått in denna information från berörda medlemmar kommer man föra vidare dialoger med Anticimex för att se vilka åtgärder man ska ta.

1 Kommentar on “Har du problem med silverfiskar hemma?

  1. Har sedan ngn månad tillbaka upptäckt silverfiskar i diskhon och i badrummet. Har satt ut silverfiskfällor på båda ställena men de dyker ny upp lite överallt i lgh.

Comments are closed.