Stamrensning/stamspolning genomförs måndagen 3/6

Nu är det dags att göra föreningens rör rena och fina!
Förutom de stammar som ska spolas så kommer spolning även ske inne i varje lägenhet då köks- och badrumsavlopp ska spolas. Här är de förberedelser som ni behöver göra inför spolningen:

  • Husdjur ska stängas in så att de inte är i vägen eller kan smita ut
  • Mattor ska plockas undan
  • Skåpet under diskbänken ska tömmas
  • Golvbrunn och handfat i badrum ska vara tillgängliga. Badkarsfront och
    duschkabinsfront ska avlägsnas.
  • Tvättmaskinsavloppets anslutning i golv/vägg ska vara åtkomlig.

Spolning av våra rör kommer genomföras av företaget Sortera. Ni finner deras avisering nedan, aviseringen kommer även sättas upp på anslagstavlorna i våra entréer. När vi närmar oss 3/6 kommer det även delas ut en avisering i postfacken, som en extra påminnelse.

När på dagen kommer Sortera behöva ha tillträde till just din lägenhet?
Det är svårt att säga, men de kommer börja spola på bottenplan och arbetar sig sedan uppåt i husen. Sortera kommer att kvittera ut en huvudnyckel och detta innebär att de själva kommer kunna röra sig fritt i våra hus.

Om du vill informera Sortera om något väsentligt som kan vara bra att veta innan de går in i din lägenhet så ska denna informationen mejlas till styrelsen. Till exempel kan det vara bra att informera om det finns husdjur i lägenheten eller om man inte får gå in i lägenheten med huvudnyckel om ni inte är hemma. Här finner ni avisering från Sotera: Avisering

Om det finns frågar på ovanstående så är ni välkomna att höra av er till styrelsen på mejl.

Vänliga hälsningar
Styrelsen – Brf Disponentparken 2