Överdosera inte tvättmedlet – undvik stopp i avloppet

I förra veckan hade vi Consoil ute och granskade i våra avloppsledningar. Det visade sig då att vi hade en större propp i avloppsledningarna som satt fast. VOAV kallades in för att spola i stammen och det visade sig att det var en större propp med pulvertvättmedel som hade fastnat i våra avloppsrör.

Överdosering av tvättmedel ökar risken för stopp i avloppet  och vår rekommendation är därför att vi tänker på detta när vi tvättar framöver. Använd gärna flytande tvättmedel då det är svårare att överdosera än just pulvertvättmedel. Spola heller inte ner avfallsrester i avloppen så kanske vi framöver också kan slippa denna typ av stopp i avloppsrören.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta Styrelsen på e-post: info@brfdisponentparken2.se