Sanering av silverfiskar inbokad

Styrelsen har tidigare fått information från flera medlemmar i bostadsrättsföreningen att det funnits problem med silverfiskar i våra lägenhetshus. Vid årsskiftet samlade styrelsen då in anmälningar och information från de medlemmarna i föreningen som upplevde att de har problem med silverfiskar. Bostadsrättsföreningens styrelse har nu fastställt en åtgärdsplan för skadedjursbekämpning av silverfiskar i samarbete med Anticimex. Anticimex kommer komma ut och utföra bekämpningsarbete fredagen 8:e april klockan 12:00 – 16:00 i våra fastigheter.

Alla medlemmar i föreningen som har anmält detta problem tidigare har fått ett informationsblad i sin brevlåda med information om bekämpningsarbetet samt vad man som medlem behöver göra inför Anticimex besök. Informationen kan du även läsa här nedan.

Information från Anticimex

Anticimex kommer att använda sig av preparatet Maxforce Platin, vilket är ett sorts betesgift som silverfiskarna äter av, för att sedan dö. Preparatet läggs ut droppvis, vanligen vid golvlistutrymmet, i springor, rörinfästningar, skruvhål etc. Anticimex strävar efter att preparatet ska vara så osynligt som möjligt. Preparatet är giftigt vid konsumtion men vid de mängder det handlar om här, är det att betrakta som ofarligt. Självklart ska man ha uppsikt över sina husdjur och småbarn så inte ett osunt intresse för preparatet uppstår. Den stora fördelen med detta preparat är att det är effektivt under en relativt lång period samt att man inte behöver utrymma lägenheten under eller efter appliceringen. Efter saneringen minskar silverfiskarna i antal och det är inte ovanligt att man hittar döda exemplar på golvet. Anticimex kommer prioritera att sanera kök, hall, badrum samt i vissa fall vardagsrum, då det är dessa utrymmen som de boende har anmält problem med silverfiskar. Många boende har rapporterat att man hittat silverfiskar i taklamporna. Dessa kommer Anticimex inte behandla, eftersom de som hittats där bara ramlat ner i lampan och sedan inte kunnat ta sig ut.

Förberedelser berörda medlemmar behöver göra

  • Mejla bostadsrättsföreningens styrelse och informera ifall ni kommer vara hemma under saneringstillfället eller om ni godkänner att föreningen använder huvudnyckeln för att gå in i lägenheten när ni inte är hemma.
  • Dammsug noga längs golvlisterna samt ovanpå dem. Vill du så får du gärna skura av golvet också, men det är inget måste.
  • Om du observerat silverfiskar bakom tunga möbler så är Anticimex tacksamma ifall du drar ut dessa från väggen så att deras tekniker kommer åt att krypa bakom. (Det går även att behandla vid sidan om sådana möbler, silverfiskarna kryper ju omkring).

Denna sanering ingår i bostadsrättsföreningens försäkring, så det kommer inte bli någon utgift för varken dig som boende eller bostadsrättsföreningen. Har du några frågor eller funderingar kontaktar du styrelsen via mejl (info@brfdisponentparken2.se).